Het is voor bedrijven van belang om tijdens een vakbeurs op te vallen. Dat kan op allerlei manieren. De beursstand is één van de middelen waarmee het mogelijk is om meteen de aandacht van langslopende bezoekers te trekken. Dat kan onder anderen door de manier waarop de stand eruit ziet, door de inrichting en door de mensen die de stand bemannen. Een beursstand waar veel te beleven is trekt immers veel aandacht. Bedrijven die vaak naar beurzen gaan hoeven niet telkens een nieuwe stand te ontwerpen. Ze kunnen eerst enkele keren een stand huren en deze daarna aanschaffen.

Beursstand huren of kopen?

Het is verstandig om meteen voor de eerste beursdeelname een gehuurde stand op maat te laten bouwen. Tijdens de beurs kun je ervaren hoe de gehuurde stand bevalt. Voor een volgende beurs zijn er verbeteringen door te voeren. Als na enkele beurzen een ontwerp van een stand is ontstaan dat goed bevalt, kun je de stand kopen. Daardoor worden de ontwerp- en huurkosten voor toekomstige beurzen uitgespaard. Omdat het plaatsen en weer opruimen van een beursstand een specialisme is, is het aan te raden om een beursstand eerst te huren en daarna te kopen bij een echte standbouwer.

Professionele standbouw

Bij het ontwerp van een beursstand moet worden gekeken naar slimme manieren om hem op te bouwen en af te breken. Er moet ook personeel zijn dat bereid is om de standbouw voor zijn rekening te nemen. Standbouw vindt vaak buiten kantoortijden plaats. Soms moeten er hele nachten worden doorgewerkt. Het is daarom beslist de moeite waard om een beursstand te kopen bij een standbouwer. Die biedt ook services om de stand op te slaan en hem voor elke beurs op op te zetten en weer af te breken.