Bij steeds meer bedrijven dient de website er niet alleen voor om een grotere bekendheid te krijgen, maar ook voor de verkoop van producten of diensten. Daarvoor heb je een website met een geïntegreerde webshop nodig. Die kan uitstekend worden gebouwd in WordPress door webdesign Amersfoort. WordPress is een content management systeem. Dat is erg flexibel, want de content van de website staat in een database. Je kunt de content met behulp van templates in de juiste vormgeving op de website laten zien. Het beheer van WordPress is eenvoudig. Je kan de site gemakkelijk uitbreiden met een webshop.

Voldoende klanten trekken

Bedrijven die een website met webshop laten bouwen hebben verwachtingen van het aantal bezoekers aan de site en van de hoeveelheid producten die in de webshop zullen worden verkocht. Om die resultaten ook werkelijk te kunnen halen moet de hulp worden ingeroepen van online marketing bureau Amersfoort. Een website met een webshop is namelijk niet genoeg om voldoende verkeer naar de website te genereren. Daar moet actief aan worden gewerkt. Welke stappen daarbij kunnen worden gezet kan worden bepaald in een strategisch plan, dat door het marketingbureau wordt gemaakt.

Marketingstrategieën

Bij het streven naar meer bezoekers kan gebruik worden gemaakt van een aantal tools. Ten eerste moet de bekendheid van de website op internet worden vergroot. Dat gaat het snelst en het meest effectief door de juiste zoekwoorden op de site en in de webshop te gebruiken. Kies geen te algemene woorden, maar wel woorden die potentiële klanten gebruiken in een zoekopdracht. Je kan er ook voor kiezen om geld uit te geven aan advertentieruimte op de zoekmachines. Een andere manier om meer bezoekers naar je site te lokken is met campagnes via social media. Het is belangrijk om daar een aantal werknemers voor vrij te maken, want dat is behoorlijk tijdrovend.